TERÀPIA COGNITIU-CONDUCTUAL


 • Amb aquesta modalitat de teràpia començaràs a veure resultats en poques sessions.
 • Més de 30 anys d‘experiència i milers de pacients tractats.
 • Aprendràs diferents tècniques psicològiques per a anar resolent el teu problema i assolint els teus objectius pas a pas.
 • Aprèn a controlar el malestar emocional.
 • Trobaràs les 5 característiques que ha de tenir una teràpia psicològica d’èxit:
 • Professionalitat
 • Rigor
 • Experiència
 • Calidesa
 • Eficàcia

La teràpia cognitiu-conductual (TCC) és un tipus de tractament psicològic dirigit a prevenir, reduir o eliminar comportaments inadequats (per exemple depressions, preocupacions excessives, reaccions agressives o d'ansietat, etc.) ia ensenyar i potenciar comportaments adequats (per exemple, el control de l'ansietat i les pors, millorar les relacions interpersonals, etc.). La TCC permet identificar i modificar comportaments i pensaments negatius, fet que ajuda a que la persona millori el seu benestar.

És una teràpia de tipus "pràctic", en el sentit que pretén ensenyar al pacient una sèrie de tècniques que li permetin afrontar eficaçment els seus problemes psicològics.

La TCC és una forma de tractament estructurada, en la qual els objectius s'acorden entre el pacient i el terapeuta. La teràpia es centra en els problemes actuals i en els factors que fan que aquests es mantinguin en el moment present. No consisteix només en "parlar" amb el terapeuta. Si bé explicar els propis problemes pot tenir un valor positiu, en general la majoria de trastorns psicològics necessiten que la persona s'impliqui treballant fora de la sessió terapèutica per aconseguir canvis en la seva manera de pensar, sentir o comportar-se.

La TCC és la modalitat de teràpia psicològica que compta amb un més ampli suport científic pel que fa a la seva eficàcia. S'ha mostrat eficaç en molts trastorns mentals (ansietat, depressió, trastorns de l'alimentació, disfuncions sexuals, psicosi, addiccions, etc.) a més d'altres problemes de salut en els quals els factors psicològics tenen una influència notable (per exemple, mal, asma, síndrome de còlon irritable ...) i en els processos d'adaptació a algunes malalties (càncer, diabetis, trastorns cardiovasculars ...).

Vols saber més? Pots descarregar-te el tríptic informatiu elaborat per la Societat Catalana de Recerca i Teràpia del Comportament (SCRITC) denominat "Psicoteràpia i teràpia cognitivoconductual" (disponible només en català) a www.scritc cat

ENVIAR UN MISSATGE

  Centro Médico Teknon
  Consultorios Vilana

  C/ Vilana, 12
  Consultorio 154 08022 Barcelona

  Telèfon

  +34 933 933 154

  Isep Cínic

  C/ Berlín 9
  08014 Barcelona

  Telèfon

  +34 934 308 899