DEPRESSIÓ


 • Amb la teràpia cognitiu-conductual començaràs a veure resultats i millorar la teva vida en poques sessions.
 • Milloraràs la teva autoestima i el teu estat d’ànim.
 • Més de 30 anys tractant casos com el teu.
 • Aprendràs diverses tècniques psicològiques per a anar resolent el teu problema y assolint els teus objectius pas a pas.
 • Trobaràs les 5 característiques que ha de tenir una teràpia psicològica d’èxit:
 • Professionalitat
 • Rigor
 • Experiència
 • Calidesa
 • Eficàcia
La depressió és la malaltia mental més comuna a tot el món. Més de la meitat de la població experimentarà, en algun moment de la seva vida, símptomes de depressió prou severs com per afectar a la seva vida, podent arribar a comportar un risc per a la integritat de la persona que la pateixi doncs hi ha un alt percentatge de persones que moren per suïcidi.
SÍMPTOMES

La depressió es pot manifestar de diverses maneres i els símptomes també varien entre les diferents persones. Els símptomes habituals són els següents (cal tenir en compte que no tothom presenta la totalitat dels símptomes):

- Canvis d’humor
- Tristesa
- Dificultat per gaudir dels seus interessos i activitats habituals
- Ansietat, irritabilitat
- Dificultats de concentració i per prendre decisions o per recordar coses
- Pessimisme, visió negativa d’un mateix i del futur
- Sentiments de culpa
- Alteracions de la son
- Canvis en la gana o en el pes. La pèrdua és el més habitual, però també pot donar-se un augment de les dues coses.
- Reducció del desig sexual
- Cansament, lentitud

La depressió pot variar en intensitat, des de símptomes lleus fins a una greu malaltia on la persona vegi afectades les seves activitats quotidianes, arribant fins i tot a paralitzar la seva vida.

TRACTAMENT
CAUSES

La majoria dels tractaments per a la depressió consisteixen en rebre tractament psicològic o bé prendre medicació antidepressiva. La combinació basada en fàrmacs + teràpia psicològica és la que dona millors resultats en els casos de depressió greu. En casos de depressió lleu o moderada és innecessari l’ús de medicació. Hi ha un elevat nombre de fàrmacs i tractaments psicològics i per això és important escollir la millor opció. Alguns tractaments tenen més evidències científiques al seu favor que d’altres. El tractament cognitiuconductual i el tractament amb antidepressius són dues formes d’intervenció que s’han demostrat efectives en múltiples estudis.

No hi ha una única causa per a la depressió. Diversos factors poden actuar conjuntament, tant biològics o genètics com d’aprenentatge o ambientals. Per exemple, aquelles persones que han tingut dificultats durant la seva infantesa o que estan aïllades i no tenen el suport dels altres, incrementen el risc de patir depressió en comparació amb aquelles que tenen un bon suport social. La vulnerabilitat a la depressió també està influïda pel fet d’haver patit o no experiències traumàtiques durant la infantesa, com ara abusos, “bulling” o pèrdues significatives.

ENVIAR UN MISSATGE

  Centro Médico Teknon
  Consultorios Vilana

  C/ Vilana, 12
  Consultorio 154 08022 Barcelona

  Teléfono

  +34 933 933 154

  Isep Cínic

  C/ Berlín 9
  08014 Barcelona

  Teléfono

  +34 934 308 899